Стручна помоћ

Сања Станковић уредник сајта www.imanade.org/

Сања ради као православни психолог. 

 razgovor-sa-psihologom-b

Интервју са православним психологом Сањом Станковић – Први део

Интервју са православним психологом Сањом Станковић – Други део

Контакт: imanade.org@gmail.com

 


Биљана Петровић

Биљана.jpg

Биљана Петровић – лекар, коуч и психолошки саветник на супервизији, православни верник.

https://www.facebook.com/biljana.petrovic.1048

email  biljanapetrovic576@yahoo.com

тел: 0648056169  Могуће су консултације путем скајпа.


Филип Стојковић

Филип СтојковићФилип Стојковић –  теолог и психолошки саветник, аутор блога „Упознај себе“. Православни верник.

Интервју са Филипом Стојковићем 

Контакт:

mail: put.ka.autenticnosti@gmail.com

mob. 0638047103


Психолог Светлана Продановић

психолог Светлана Продановић

Кратка биографија.

Рођена сам и живим у малом равничарском месту Бачу, богатог културно-историјског наслеђа. Више од две деценије радим врло одговоран посао у социјалној заштити, са чијег се непресушног извора напајам упечатљивим сликама из живота најразличитијих форми. Та професија троши и обнавља, рањава и оплемењује. Развила сам вештине посматрања и самопосматрања, активног слушања, преговарања, заступања интереса рањивих група, управљања временом, јавног наступања, управљања пројектним циклусом. Руководим установом, не занемарујући струку. Дипломирала сам психологију на Филозофском факултету у Новом Саду. Усавршила сам породичну психотерапију. Изводила сам „Школу за родитеље“ по акредитованом програму. Водим породично саветовалиште. Организујем и изводим стручне трибине. Искусна сам са медијима.

Пре више година спознала сам да православна духовност може да обогати, оснажи и битно унапреди психолошку струку, те понуди нову перспективу и пружи дубљи смисао.

Имам успеха у третману породица са тешкоћама (насиље, болести зависности, породице деце са проблемима у понашању, брачни конфлити, сложени разводи, породице са душевно оболелим чланом, тешко оболелим или са инвалидитетом, породице које су доживеле губитак), као и у превентивном и саветодавном раду са функционалним породицама које желе да расту и напредују (васпитање деце, блискост у браку, верност, комуникација, рад са младим брачним паровима или вереницима-увод у брачни живот и родитељство, животни циклуси породице…) Модалитети рада: саветовање, психотерапија (индивидуална, породична, групна терапија), рад уживо, скајп сеансе (индивидуално, групно), објављивање стручним текстова, трибине, радионице, вебинари.

Писала је кратке приче и стручне текстове на свом блогу „Целепрактик – од игле до психологије“. Повремено објављујем стручне чланке. Од старне UNDP награђена сам вредном новчаном наградом за есеј на тему борбе против дискриминације особа са инвалидитетом. У есеју се говори о свеприсутним лажним хуманизом према особама са инвалидитетом.

У подледње време проучавам православну психологију читајући стручну лиитературу, пратећи снимке стручних предавања, вебинаре, претежно на руском језику. Жеља ми је да унапредим знање руског језика, то би значајно поправило услове мог даљег духовног и професионалног развоја.

Удата сам и мајка сам једне дуго жељене девојчице. За мене је материнство дар од Бога, узајамно узрастање и безусловна љубав која тражи усмерење.

Молитва и родитељска љубав – психолог Светлана Продановић

Контакт: prodanovicsvetlana@gmail.com

Тел: +381-61-254-1345


Сајтови

Рехабилитациони центри у Србији

Пријем у заједницу Земља живих 

http://www.pravoslavni-psiholog.rs/  Удружење православних психолога

– Анонимна удружења самоподршке 12 Корака у Србији за Децу одраслу у алкохолној или другој дисфункционалној породиц

https://acasrbija.miraheze.org/wiki/Главна_страна

– Анонимна удружења самоподршке 12 Корака у Србији за алкохоличаре  www.aasrbija.com/  контакт тел: 064-9725354 Ранко

– Анонимна удружења самоподршке 12 Корака у Србији за рођаке (децу, жене, родитеље) зависника  http://alanon.rs/  контакт тел: 064-2343248 

– Удружење грађана за борбу против патолошког коцкања  http://www.klubsansa.com/ тел: 0800301302

Медији:

 ЛЕКАР ДУШЕ – ХРИШЋАНСКА ПСИХОЛОГИЈА – Радио Беседа

 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.