Психолог Продановић Светлана

психолог Светлана Продановић

Кратка биографија.

Рођена сам и живим у малом равничарском месту Бачу, богатог културно-историјског наслеђа. Више од две деценије радим врло одговоран посао у социјалној заштити, са чијег се непресушног извора напајам упечатљивим сликама из живота најразличитијих форми. Та професија троши и обнавља, рањава и оплемењује. Развила сам вештине посматрања и самопосматрања, активног слушања, преговарања, заступања интереса рањивих група, управљања временом, јавног наступања, управљања пројектним циклусом. Руководим установом, не занемарујући струку. Дипломирала сам психологију на Филозофском факултету у Новом Саду. Усавршила сам породичну психотерапију. Изводила сам „Школу за родитеље“ по акредитованом програму. Водим породично саветовалиште. Организујем и изводим стручне трибине. Искусна сам са медијима.

Пре више година спознала сам да православна духовност може да обогати, оснажи и битно унапреди психолошку струку, те понуди нову перспективу и пружи дубљи смисао.

Имам успеха у третману породица са тешкоћама (насиље, болести зависности, породице деце са проблемима у понашању, брачни конфлити, сложени разводи, породице са душевно оболелим чланом, тешко оболелим или са инвалидитетом, породице које су доживеле губитак), као и у превентивном и саветодавном раду са функционалним породицама које желе да расту и напредују (васпитање деце, блискост у браку, верност, комуникација, рад са младим брачним паровима или вереницима-увод у брачни живот и родитељство, животни циклуси породице…) Модалитети рада: саветовање, психотерапија (индивидуална, породична, групна терапија), рад уживо, скајп сеансе (индивидуално, групно), објављивање стручним текстова, трибине, радионице, вебинари.

Писала је кратке приче и стручне текстове на свом блогу „Целепрактик – од игле до психологије“. Повремено објављујем стручне чланке. Од старне UNDP награђена сам вредном новчаном наградом за есеј на тему борбе против дискриминације особа са инвалидитетом. У есеју се говори о свеприсутним лажним хуманизом према особама са инвалидитетом.

У подледње време проучавам православну психологију читајући стручну лиитературу, пратећи снимке стручних предавања, вебинаре, претежно на руском језику. Жеља ми је да унапредим знање руског језика, то би значајно поправило услове мог даљег духовног и професионалног развоја.

Удата сам и мајка сам једне дуго жељене девојчице. За мене је материнство дар од Бога, узајамно узрастање и безусловна љубав која тражи усмерење.

 

Молитва и родитељска љубав – психолог Светлана Продановић

Контакт: prodanovicsvetlana@gmail.com

Тел: +381-61-254-1345