Интуиција је – опит…

intШта је то интуиција? Људи су на ту тему не једном покушали да дају одговор. Интуиција – је нешто неухватљиво, нешто шта долази ниоткуда, истинско знање… Но, знамо да ништа не може происходити ниоткуда? Човек жели да нађе логичке одговоре на своја питања. Зато ћемо мистичку страну интуиције оставити другима, а ми ћемо да нађемо логичко објашњење за интуицију.
Интуиција је – опит са свим фаткима који тај опит потврђују. Када се човек много пута сусреће са једним те истим појавама, видећи доказе одређене узрочно-посљедичне везе, то знање прелази у опит који се запечаћује у подсазнању (подсвести). Одређени сигнали из спољашњег света доводе до ових или оних ситуација, појава, начина понашања, и све то човек памти, фиксира се у његовој подсвести, a потом се пројављује у виду интуитивног знања.
Интуиција као нека мистична сила, не постији. Интуиција је – разултат вашег животног опита кроз који сте прошли. Понашто држите у свести, тј. ви се по својој вољи сећате нечега, док се нешто друго налази у несвесном. Пролазили сте кроз неки опит, ваше очи су нешто виделе, уши слушале, нос мирисао, но свесно ви на то нисте обратили пажњу. Ништа страшно, ваше несвесно је све запамтило! images-1Оно је запамтило да неки сигнали из спољашњег света приводе овим или оним последицама. Ви на то нисте обратили пажњу, но ваше несвесно је запамтило. Зато вам је оно и дало такво интуитивно знање, које се не заснива на вашем логичком расуђивању.
Може се рећи да је интуиција – знање, које сте заборавили или на које нисте обратили пажњу. Све што свесно нисмо хтели да запамтимо, постало је наше интуитивно знање. Тј. подсевено нам служи као верни друг који све памти, оно на шта смо могли да обратимо пажњу или нисмо.
Интуиција је – ваш опит. Другим речима, интуитивно знање је укупан разултат свих тих информација (како словсених тако и емотивних, визуалних итд.) са којима сте се сусретали у току свог живота. Ви не памтите, но ваше несвесно памти. Ви се не сећате да су неке речи и мимика конкретног човека привели том случају када сте били обманути, а несвесно памти ту епизоду. За дуге године вашег живота подсазнање је запамтило да пред кишу дува јак ветар, подсазнање памти такве сигнале, иако их ви нисте свесни. Ето одакле интуиција – из вашег подсазнања које памти све узрочно-последичне везе свих

психолог Јулија Купрејкина

психолог Јулија Купрејкина

појава са којима сте се било када сусретали. Ви узимате знање из сопственог подсазнања, које се назива интуитивним, зато што се ви на свесном нивоу нечега не сећате, него слушате свој унутарњи глас, који нелогично, но веома тачно говори о опасности или успеху.

https://www.b17.ru/article/52337/

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.