Живот без жалби

Резултат слика за уилл боуэн фиолетовый браслетСвештеник Вилл Боуен (Will Bowen) изучавајући људе и њихово понашање дошао је до закључка да, од тог шта и како ми говоримо, зависе наше мисли, а оне опет утичу на наше емоције и поступке. Показало се да се сви ми веома често жалимо, оговарамо, критикујемо. Не верујете? Онда проверите!

Вилл Боуен је предложио свима који желе да измене свој живот у бољу страну, да надену љубичасту наруквицу и да у току 21-ог дана живе без жалби, критика, оговарања и незадовољства. Ако би у току тих дана човек заборављао и изговарао „забрањене“ речи, дужан је да пребаци наруквицу са једен руке на другу и да почне одбројавање дана изнова. Продужавати тако све док се наруквица не задржи на једној руци 21 дан заредом. Ефекат таквог експеримента превазилази сва очекивања!

Резултат слика за уилл боуэн фиолетовый браслетЉуди који су прошли тај експеримент су се променли до непрепознатљивости. То није остајало незамећено ни од околине и већ су се њихови другови и ближњи подкључили том експерименту, навлачили су наруквицу и неизоставно се мењали на боље.

Зашто је тако прост метод, као што је живот без жалби, тако ефикасан?

Као прво – важно је само настројење. Већ с момента када се пробудите ви знате да не смете говорити о негативном, а најбољи начин за то јесте – почети примећивати позитивно у себи, људима који вас окружују и у свету уопште.

Као другио – расте самоконтрола над собом, својим мислима и оним шта гооврите, а то је веома важно за сваког човека. Сада се ви само учите, но сваким даном ћете постајати све свеснији.

КРезултат слика за уилл боуэн фиолетовый браслетао треће – за време тог експеримента сазнаћете много новог о себи, о свом начину размишљања и начину живота.

Скоро да већ сви знају о сили позитивног мишљења, но жалби на живот и незадоовљства из неког разлога не постаје мање.

А ви ћете се одлучити на такав експеримент?

Извор: https://vk.com/topic-34562829_28746282

Пошто је данас недеља праштања, издвоио сам неке раније текстове о праштњу. Опростите и мени.

Опростите свима.

Праштање – Гордињице моја…

Нећу да опростим – сказка од Елфике

„Увредити се – то је агресивна реакција“

Праштање, помирење и поверење

Непраштање – суд без адвоката

2 thoughts on “Живот без жалби

    1. Мург Аутор чланка

      Хвала вам на добром примеру. У последње време ме брине што се сваки чланак може и погрешно протумачити, наврнути воду на свој млин. Рецимо, било је чланака где се критиковало то, када неко сакрива свој проблем и сам се у њему кува, ником неће да се пожали. Треба правити разлику између ситуације када је човеку заиста тешко и потребно му је да нађе неког с ким може да подели свој бол, и таквог површинског жаљења, стила живта, када се и не жели ништа мењати. Граница је ту веома танка, и човек из прве групе, када прочита овај текст, још се више затвара у себе, а онај из друге групе ће се вероватно пожалити да нема наруквисе…

      Свиђа ми се

Оставите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.